СОУ „Димчо Дебелянов” се запознава отблизо с бургаските творци

СОУ „Димчо Дебелянов” убедително превръща в традиция запознанството с бургаски литературни творци отблизо. Седмицата на детската книга тази година доведе в училището две поетеси.

При учениците от начален курс точно на Международния ден на книгата гостува Стоянка Грудова. След кратката презентация на нейното творчество, която направи библиотекарката на училището, Стоянка Грудова прочете свои стихове и проведе непринуден диалог с децата за богатството, което ни дава книгата, за радостта от творчеството, за красотата на езика. Поетесата раздаде много автографи на децата и подари свои книги на библиотеката на училището.

Учениците от среден курс посрещнаха Елка Василева, с чието творчество се запознаха предварително от училищната библиотека и интернет. Мултимедийна презентация представи пред тях биографията на авторката по модерен и атрактивен начин. Освен чрез стиховете, които рецитира, като дългогодишен интерес Елка Василева предизвика откровен и интересен разговор за житейските мъдрости и ценности, както и за възможностите пред младежите да постигнат мечтите си. Акцент на срещата бе разговор за бъдещето на книгата във все по-налагащият се виртуален свят, както и за темите, които интересуват младите хора и тяхното отражение в изкуството. Като благодариха на Елка Василева за своеобразния час по поезия и любов, учениците изразиха желанието си да имат повече такива срещи. От своя страна поетесата дари на училищната библиотека няколко книги.