Томислав Дончев награди в Бургас победителите от конкурса за есе „До Брюксел и назад“

Народният представител и водач на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев награди победителите в конкурса за есе „До Брюксел и назад“, организиран от клуб „България за младите“ към Гражданско сдружение ГЕРБ. На специалната церемония в залата на партията в Бургас присъстваха народните представители от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Снежина Маджарова, общинският съветник Жечо Станков и членове на клуб „България за младите”.

“Приветствам тази добра инициатива, надявам се, конкурсът да се превърне в традиция. В една истински честна надпревара няма загубили, а само победители. Есето, което спечели първо място, е истинско и човешко. В духа на обявената тема на конкурса „До Брюксел и назад” – не е важно къде отиваме, а къде се връщаме. Вярвам в твърдението, че „Европа е мисъл, която трябва да превърнем в чувство”. Пътят до Брюксел е важен, но пътят оттам дотук също. Защото Европа не е Брюксел, тя не е империя, Европа е навсякъде. Съвсем скоро Бургас ще бъде по-хубав град от Брюксел, убеден съм в това”, сподели Томислав Дончев по време на награждаването в Бургас.

Силвия Дончева успя да впечатли журито в състав доц. Севдалина Турманова, журналистът и автор на стихосбирки Диана Саватева и Ясен Проданов (представител на клуб „България за младите”) и да спечели първа награда в конкурса. Томислав Дончев връчи на 21-годишната студентка от университета „Проф. д-р Асен Златаров” символичен самолетен билет до Брюксел. С отличното си представяне младата бургазлийка ще има възможността да посети Европейският парламент в Брюксел с група на Европейската народна партия (ЕНП). Есето на победителката бе представено пред всички присъстващи по време на награждаването днес.

Народният представител от ГЕРБ Томислав Дончев връчи поощрителни награди на Иванка Драгиева, Анелия Байгънова и Светлозария Кидерова. Той награди с електронни книги Методи Митев, Божидар Иванов и Диляна Тодорова, които също се отличиха със своите есета в рамките на проведения конкурс.