Александър Симов: „Европейският парламент работи по изключително сбъркан модел!”

Кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България продължават предизборната си обиколка из България. Днес Александър Симов, Николай Тишев и Николай Джагаров са на посещение в Бургаски регион, придружени от депутатът от левицата проф. Румен Гечев.

 „БСП е единствената партия, която прави истинска кампания с реален разговор. Интересуваме се от мнението на хората за нещата, които трябва да се променят и в националната, и в европейската политика”, заяви на пресконференция в Бургас Александър Симов, който обобщи основните проблеми, споделени на срещите, а именно социалната политика и невъзможността членството на България в ЕС да повлияе пряко на живота на хората. „У нас се наблюдава отчаяние, защото хората не са видели Европа като реална част от техния живот”, смята Симов. Според него дясната политика на ЕС не е сработила и това е причината за прояви на евроскептицизъм и негодувание, които се наблюдават не само в България. Европейският парламент работи по изключително сбъркан модел и е в безизходица, смята той. Симов е убеден, че Партията на европейските социалисти има потенциала да обърне  политиката и смяната на десен модел с ляв да стане факт, което ще бъде добре и за България. Така ще бъде преодоляно и усещането, че Европа третира България като второ качество, за което до голяма степен има поведението на някои евродепутати, гласували в Европейския парламент в ущърб на интересите на страната ни.

Проф. Румен Гечев изтъкна ползите от двата закона – за потребителските кредити и за конкуренцията, които ще дадат възможност на България да се изравни с другите европейски страни. Проф. Гечев подробно разясни какви биха били преките ползи за страната ни. „Двата закона ще имат реален позитивен ефект и върху производителите, и върху потребителите”, подчерта той.

Журналистите получиха флаери с описание какво е свършило БСП за Бургас и кратък отчет на общинските съветници от БСП  и раничка с логото на Партията на европейските социалисти. „Раничката достатъчно голяма и удобна, в нея може да събирате неизпълнените обещания на нашите опоненти”, пошегува се общинският председател на БСП в Бургас  Евгени Мосинов. Той, заедно с Александър Симов разговаряха днес с граждани в информационния пункт на БСП в центъра на града и раздадоха на хората разяснителни материали.