Бургазлии стартират подписка за отваряне на Зоната за обществен достъп в порта

53-ма граждани от Бургас се обединиха в местна гражданска инициатива, която одобри предложение за организиране на подписка до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за „Отваряне на Зоната за обществен достъп за граждани към Пристанище Бургас”.

„Настояваме максимално бързо Зоната да бъде отворена за достъп на гражданите. Най-важното нещо в града са хората, затова не е редно да се търсят оправдания като това, че на ръководството на порта им пречи някаква тоалетна, за да отворят достъпа до Морска гара. Най-естественото нещо е гражданите на Бургас да могат да използват новопостроената Морска гара. Защо хората трябва да бъдат проверявани като терористи за да посетят остров Света Анастасия, който вече е най-голямата атракция на Бургас, след като има изготвен проект за нормален достъп?”, коментира избраната за председател на Инициативния комитет Даниела Бонева.

Бургазлии и гостите на града ще могат да се подписват в подкрепа на искането на три места: до Часовника, до сградата на БСУ и на пункт до крайбрежната алея на Бургас.