Водещи икономисти идват на Първия международен Финансов Форум Иновации

Асоциация Банка на годината в партньорство с Висшето училище за застраховане и финанси организира конференция, посветена на иновациите във финансовата индустрия. Първият по рода си в България форум ще бъде на 24 юни в София.

Дискусиите в конференцията са организирани в два панела, съобщи Валентин Панайотов, председател на Асоциация Банка на годината. Първият е посветен на иновациите в банковия бизнес, а вторият – на инструментите за финансиране на иновативни бизнеспроекти.

Участниците от българска страна са представители на водещите банки в страната – в това число на БНБ, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти, стартъп акселератори и други. Сред основните говорители в конференцията са висши мениджъри от Уникредит Булбанк, Сибанк, Пощенска банка, Банксервиз, Майкрософт България и др. Във втория панел на форума участват представители на Световната банка, на Европейския инвестиционен фонд, на фондовете Neveq, Eleven, LanchHub, Empower  и др.

Чуждестранното участие във форума е на много високо ниво, коментира Григорий Вазов, президент на ВУЗФ. В двата дискусионни панела се очакват главният икономист на Департамента за малък и среден бизнес в правителството на САЩДжузепе Граминя и проф. Суданшу Рай от Копенхагенското бизнес училище. Внимание заслужава и българската връзка в австралийската икономическа мисъл – проф. Петко Калев, представител на Бизнес училището на Университета на Южна Австралия.

Българските и чуждестранни финансови експерти ще коментират промените, нужни на българските банки, за да отговорят на иновативните тенденции в световното банкиране, както и различните възможности за финансиране на иновации, уточниха организаторите –  Асоциация Банка на годината и Висшето училище за застраховане и финанси, чиито утвърден престиж гарантира високото ниво на форума.

Ключовите презентации ще са посветени на иновации в областта на финансовия маркетинг, банкирането и социалните мрежи, онлайн и мобилното банкиране. Важна от потребителска гледна точка е темата за адаптиране на иновативните продукти и технологии и защитата при ползването им, както и бързо растящата електронна търговия.