Големият спортист Янчо Патриков загина при катастрофа

Eвропейски шампион по борба Янчо Патриков загина при катастрофа тази сутрин на пътя Средец-Бургас. Лекият автомобил,  управляван от 70-годишния Патриков, е предприел изпреварване на ТИР. При прибирането си в собствената лента поради насрещно идваща кола джипът се удря в предницата на ТИР-а, завърта се на пътното платно, излиза от пътя и попада в крайпътна нива.

Янчо Патриков е роден на 15 март 1944 г. в село Светлина, Бургаско.

Той е носител е на няколко престижни международни награди, европейски шампион в свободната борба от „София 69“. Два пъти е втори на континента, печели бронзов медал от световното в Едмънтън през 1970-а.

Янчо Патриков бе и успешен бизнесмен, член на Управителния съвет на Българската федерация по борба, дълги години треньор на ЦСКА и на националния отбор.

По повод внезапната загуба на уважавания и почитан от всички ни наш съгражданин Янчо Патриков, народният представител от ПГ на Коалиция за България Атанас Зафиров изказва своите съболезнования на близките му:
 

„Опечалено семейство, приятели и колеги на скъпия за всички ни Янчо Патриков,

приемете моите най – искрени съболезнования за кончината на големия български общественик и патриот, 

прославилия България спортист и треньор, безспорен и безупречен авторитет, добър съпруг и баща. Трудно ми е да повярвам, че смъртта така внезапно го отне от нашия свят. С неговата кончина загубихме един достоен Човек. Аз загубих приятел. Нищо и никой не ще може да замени присъствието му.

 Дълбоко скърбя заедно с Вас за голямата и болезнена загуба.

Поклон пред светлата му памет! 

Атанас Зафиров

народен представител от ПГ на Коалиция за България“