Маджарова (ГЕРБ): 48 имота от АМ „Тракия”, са завзети незаконно от Тройната коалиция през 2009 г.

Отговорът на министър Терзиева. Интересен факт е, че при откриването на ЛОТ 5 изобщо не е стартирала процедура и имотите са завзети без никакво обезщетение. Така, за пореден път, от БСП показват как всъщност действат – без да се съобразяват с процедурните и нормативни правила”, заяви Снежина Маджарова.

Тя е поставила въпроса за процедурата по отчуждаване на имоти и част от имоти-частна собственост за изграждането на АМ „Тракия”, Оризово-Бургас ЛОТ 5. Отговорът на регионалния министър обаче е непълен, а представената информация се различава категорично от документите, с които бургаският депутат разполага по темата. Снежина Маджарова е представила и писма, от които става ясно, че процедура по отчуждаване на имоти, засегнати от строителството на АМ „Тракия” ЛОТ 5 Карнобат- ПВ „Бургас-запад”, подобект „Югозападен обход на Карнобат” изобщо не е стартирала.

Тя е запознала ресорния министър конкретен случай с жител на Карнобат, с който е провела поредица от срещи в приемните си дни. „Въпросният собственик повече от 10 години не е получил никакво обезщетение за имота си, въпреки че същият е завзет и обходът към ЛОТ 5 е построен отдавна. Идентична е ситуацията и с други собственици. След повече от 3 месеца отново отправих въпрос към министър Терзиева в какви срокове ще бъде довършена процедурата по отчуждаването на завзетите имоти, собственост на физически лица. Попитах и какво се предвижда по отношение на изплащането на дължимото парично обезщетение на собствениците, като бъдат посочени колко са точно имотите и през коя година са завзети без изплащане на паричната им равностойност”, заяви бургаският депутат.

Снежина Маджарова коментира, че в получените отговори се твърди, че изплащането на обезщетенията ще започне през ноември 2014 г., но няма никаква гаранция дали това в действителност ще се случи.

„Как можем да вярваме на едно правителство, което по всякакъв начин показва, че не работи за интересите на гражданите и си служи само с обещания? Ще продължа в качеството си на народен представител от Бургаски регион да задавам въпроси и да търся отговорност по случая, докато този проблем не бъде окончателно разрешен”, заяви бургаският депутат от ГЕРБ.