Международният фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица” стартира на 11 юни в гр. Китен

Международният фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица-2014”, провеждащ се под патронажа на община Приморско, стартира на 11 юни в гр. Китен. За трета поредна година той ще събере почитателите на фолклорното изкуство в крайморския град, където в продължение на пет дни участници и гости ще се наслаждават на богата програма. Още първия ден те ще могат да посетят изложба на накити „Калияне” на Огнян Пендичев, а в следващите – да разгледат древния град „Урдовиза”, да посетят тракийското светилище „Беглик Таш”- Приморско и се срещнат с проф. д-р. Валерия Фол.

По този повод – на 02.06 /понеделник/ от 11.00 ч. в Заседателната зала на община Приморско ще се проведе пресконференция, в която ще участват:

Проф. д-р Стефан Чапкънов – композитор и председател на жури, Янка Рупкина – световно известна българска народна певица, Златка Ставрева – странджанска народна певица и председател на организационния комитет, Лазар Налбантов – странджански народен певец и член на жури, Дора Барева – хореограф и член на жури, Стойко Стойков – музикант и член на жури, Калиопа Трендафилова – старши експерт култура и член на жури.