Остров Света Анастасия посреща първите си гости на 15 май

Бургаският остров „Света Анастасия“ ще посрещне първите си туристи на 15 май. Първите желаещи да разгледат най-новата  атракция на Бургас ще бъдат извозени с кораба „Кук“, съобщиха от общината.

„Кук“ ще вози туристи до Света Анастасия до края на летния сезон. Плавателният съд разполага с 210 пасажерски места, две палуби, закрит ресторантска част. Цената на билета е 9 лев за възрастни в двете посоки, 6 лева – за учащи и пенсионери и безплатно за деца до 7 години. Без пари ще пътуват и хората с  увреждания. Билети ще се продават на място, в самия кораб, а тръгването е от моста на централния плаж в Бургас. Корабът ще  започне с три курса на ден. Тръгването от Бургас ще става в  10,00 часа, 13,30 часа и 17,30 часа.

На острова ще могат да акостират също частни лодки и яхти,  като за приставане те ще заплащат такса от 12 лева. Междувременно Община Бургас води преговори и със собственици на други туристически кораби, които също да се включат в превоза на пътници в активния летен сезон. На остров Света Анастасия има музей, ресторант и хотелска част.