Партия ЛИДЕР: Призоваваме хората да гласуват!

Политически манипулации и клевети ще бъдат преследвани според закона

Ръководството на ПП Лидер заявява категорично, че членове, или симпатизанти на партията не са и не са били ангажирани с оказване на натиск спрямо работници, или служители от ТЕЦ Бобов дол, или където и да е, за да гласуват за определена политическа сила на предстоящите избори за представители в Европейския парламент.

Появилите се твърдения и публикации в интернет пространството за подобна практика не отговарят на истината. Отдаваме ги на предизборни манипулации, с цел извличане на определен политически дивидент. ПП Лидер не участва на предстоящите избори за Европарламент. Единственото, което официално сме изявили и следваме като позиция е призив към всички наши членове и симпатизанти за активно гласуване. Този призив е публикуван и на уеб сайта на партията още на 29.04.2014 г. http://lider-bg.org/press/item/1002-obshtinskite-organizatcii-na-pp-lider-reshavat-po-mesta-koia-polititheska-formatciia-da-podkrepiat.html Това е официалното решение на ръководството на партията и представлява нашата прокламация за изборите.

Ние не правим тайни събрания, не следваме скрити стратегии. а призоваваме хората да бъдат активни. В краяна месец април във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент, политическото ръководство на ПП ЛИДЕР бе единодушно – всички общински организации на партията по места, сами да вземат решение коя политическа формация да подкрепят.  По важно от това е призоваването на нашите симпатизанти за активност в тези толкова важни за България избори.

Независимо от официално оповестеното ни становище се появиха  различни слухове и анонимни сигнали, които приписват на наши членове и организации действия, уронващи престижа на Партия Лидер. Имаме своите основателни съмнения за източника на подобна зловредна пропаганда и сме готови да стигнем докрай в неговото разкриване и разобличаване. С болка припомняме парламентарните избори през 2009 г. когато отново членове и активисти на ПП Лидер станаха обект на аналогични клеветнически обвинения. Опасността партията да стане парламентарно представена, събуди нездрава пропаганда срещу наши структури. Тези лъжливи обвинения бяха категорично и окончателно оборени от българските законодателни органи. Сега можем да заявим, че политическите провокации спрямо наши структури рецидивират и днес по подобен непочтен вариант.

За да защитим каузата, зад която застават стотици хиляди симпатизанти на партия Лидер от тук нататък ще търсим правата си в съда срещу всеки, дръзнал да използва клеветата като свое конкурентно предимство. Зад неверните твърдения се крие опит за персонално оклеветяване на наши активисти. Длъжни сме да разкрием откъде и кой провокира подобни предизборни дезинформации и призоваваме и органите на прокуратурата да ни съдействат за това. Стриктно се придържаме към законовите норми в ЕС и България и споделяме изцяло идеята, че “Купуването и продаването на гласове е престъпление!”

Пресцентър на ПП ЛИДЕР