ПП ГЕРБ дари средства за възстановяването на паметник

ПП ГЕРБ дари средствата за възстановяването на паметник, посветен на загиналите в Балканската и Отечествената войни 21 души от бургаските села Грозден и Лозица. Стотици бяха, събралите се на площада жители на селото на 18 май, дошли да се поклонят пред подвига на героите и присъстват на повторния ритуал по откриването и освещаването на паметника.

Специални гости на тържеството бяха дарителите от ПП ГЕРБ зам.-председателят Цветан Цветанов, водачът на листата за евродепутати Томислав Дончев, областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев и народният представител Семир Абумелих. На празненството присъстваха и ветерани от войните, представители на общинския и областните клубове на офицерите от запаса и резерва. Негово Високо Преосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий и архимандрит Димитър осветиха паметника, след което деца от местното училище изнесоха програма.
„Не може да имаме европейско бъдеще, без да имаме памет за героичното минало на страната ни и нейните герои“ – каза по време на тържеството Цветан Цветанов. Със средства, дарени от народни представители на ГЕРБ и местни жители, селото има и нов пенсионерски клуб.

„Има реални данни за това, че предстоящите европейски избори на места могат да бъдат опорочени, каза Цветан Цветанов пред журналистите. Той допълни, че България вече е стигнала нивото, при което можеш да си купиш демокрация с контролиран вот. Затова, според него, днешните управляващи не искат да има паралелно провеждане на европейски избори и на референдум за задължителното гласуване.

По думите на Томислав Дончев, за да има промяна в по-добра посока, Европа трябва да „влезе” във всяко населено място на страната. Затова предизборната кампания на ГЕРБ минавала и през най-отдалечените кътчета на България.