Приморско отбеляза тържествено своя празник на 24 май

И тази година Приморско отбеляза своя празник на 24 май с богата празнична програма. Тържествата преминаха под мотото на 135 години от създаването на Приморско. Концерти, конкурси, народни борби, волейболни и футболни турнири, масов крос, ветроходна регата и други мероприятия бяха част от празничната програма, която в продължение на 12 дни радваше жителите на морския град.

На 24 май-Деня на славянската писменост и българската просвета и култура тържествата започнаха с  тържествен молебен в храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Под звуците на химна и вдигане на знамената празничният ден бе официално открит от кмета  на общината д-р Димитър Германов. Градоначалникът поздрави  от откритата амфитеатрална сцена жители и гости на морския град. След  церемонията по откриването на празника председателят на Общински съвет  Миглена Барцулева награди всички деца, отличили се в третото издание на конкурса за рисунка „Нарисувай мечта”. Великолепните изпълнения на ВГ „Морски звездички” допълниха празничната програма.

Традиционните народни борби стартираха в 10.30 часа и  зарадваха за пореден път привържениците на силовия спорт със зрелищни изпълнения.

Паралелно с това на общинската сцена бе дадено началото на годишния преглед на художествената самодейност. Танцови и певчески групи от цялата община представиха своето творчество пред многобройната публика.

Празничната обстановка се усещаше през целия ден в Приморско.Една от атракциите в късния следобед бяха абитуриентите на СОУ „Никола Йонков Вапцаров“. Елегантно облечени, тедефилираха пред сградата на Общината пред възторжените погледи на родители, роднини и приятели. Абитуриентите получиха поздравления и  лично от кмета д-р Димитър Германов, който им пожела успешен старт в живота.

Кулминацията на тържествата бе вечерният празничен концерт с участието на фолклорен ансамбъл „Приморско“, атрактивните цигуларки от струнен квинтет „Мистик”, талантливите хип-хоп изпълнители Stambenza & Sa6aи рок динозаврите – група „Сигнал”. Амфитеатърът се оказа тесен за всички желаещи да се насладят на концерта, а многобройни фенове не пропуснаха възможността да се снимат и да вземат автограф от изпълнителите. Краят на концерта и на празничния ден бе ознаменуван с великолепно, спиращо дъха зрелище от огнени фоерверки, които озариха небето над Приморско и се взривиха в красиви огнени цветни ефекти, като оставиха във всеки  усещането за прекрасен завършек на празника.