Силата на БСП е, че партията е обърната към хората и обикновения човек

Социалистите дадоха днес заключителна пресконференция преди вота в неделя. Кандидатът за член на Европейския парламент и областен лидер на БСП в Бургас Николай Тишев, заедно с народните представители Атанас  Зафиров и Пенко Атанасов, както и  местният лидер на БСП Евгений Мосинов,обявиха официално края на предизборната кампания.

1200 социалисти от Бургас и региона ще подкрепят Коалиция за България по време на официалното закриване на кампанията, насрочено за 18,00 часа днес на стадион „Локомотив” в Стара  Загора. Общо 25 автобуса са осигурени за желаещите да присъстват на митинга.

Победа на национално равнище и добър резултат в Бургас очакват от БСП-Бургас на предстоящите избори за Европарламент в неделя.

„Това което забелязвахме през тази кампания, особено в по-малките населени места, е, че хората не се интересуват толкова от европейските избори. Техните проблеми са по-скоро битови – свързани с ежедневието, с личния лекар в населеното място или с липсата на училище, разбитите улици. За да се развива България напред трябва и Европейският съюз да върви напред. Трябва да има едно по-социално ангажирано управление в Брюксел, което наистина да постави фокуса върху проблемите на обикновения човек, а не само върху проблемите на големите корпорации и банки и когато стане някакво сътресение – да се наливат милиарди, а когато стане дума за стимулиране на заетостта – да се дават малко средства. Все от някъде обаче трябва да се започне и социалната промяна в Европа е едно такова начало“ заяви Николай Тишев.

Атанас Зафиров е категоричен, че Европа е готова да поеме курс на ляво и припомни, че водач на евролистата е Сергей Станишев, който е лидер на Партията на европейските социалисти.

„Ако резултатите са точни и купуването на гласове не окаже влияние, Коалиция за България ще бъде най-добре представената българска партия в Европарламента” – заяви той. БСП ще обърне специално внимание на рисковите секции – тези с преобладаващо ромско население, а също и най-многобройните, където вотът може да бъде манипулиран.

Бургаските социалисти определиха кампанията като много силна, за разлика от много други партии, които въобще не са имали такава. Всички бяха единодушни, че при обиколките не е изпуснато нито едно от населите места край Бургас.

В заключение местните лидери благодариха  на членовете и симпатизантите на БСП,  които се включиха в кампанията през последните 30 дни.

„Те застанаха и работиха за каузата за една по-социална Европа и по-справедлива България”, каза Николай Тишев.

 „Много силно се надявам, че сме успели да си свършим работата и ще се поздравим с добър резултат на 25-ти. Силата на БСП в политиката  е, че партията е обърната към хората и към обикновения човек, за това сме толкова години на политическата сцена”, каза г-н Атанасов.