Среща между български и австирйски журналисти

На 8 май 2014 г. ще се проведе среща между български и австрийски журналисти. Представителите на най-влиятелните австрийски печатни и електронни медии пристигат тук във връзка с кампанията на Съюза на пенсионерите в Австрия, избрал Слънчев бряг за място на техните „пролетни срещи” през 2013 и 2014 г. .

На срещата ще присъстват Карл Блеха – председател на Съюза и бивш вътрешен министър на Република Австрия, министърът на културата Петър Стоянович и Калин Сутев – управител на „ДТС – Дестинейшън Туристик Сървисис” ООД, български партньор на австрийската туроператорска фирма „Сениорен Райзен”, организираща пътуванията на австрийските пенсионери.

Гостите от Австрия са подготвили дарение за Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел – духови музикални инструменти. На 8 май те символично ще връчат дарението на Мария Градешлиева – директор на училището. С този акт австрийските гости продължават дарителската кампания за училището в Котел, започнала през лятото на 2013 г. от пребиваващите в Слънчев бряг австрийски пенсионери.

Срещата ще се проведе от 12.45 ч. на 8 май 2014 г. в ресторант „Каза Вино”, на ул. „Шейново” 32 /зад Бургаската опера/.