С тържествен концерт отбелязват 55-годишния юбилей на Слънчев бряг

През тази година Слънчев бряг, навършва 55 години от създаването си. За своето над половин вековно съществуване комплексът извървя дългия път от малко популярно курортно селище до най-голямата и предпочитана дестинация на Балканите. Изграден през 1958 г. като „летовище” с 2500 легла, днес Слънчев бряг се простира върху цялото пространство от Несебър до Свети Влас и предлага на многобройните си гости над 200 елегантни хотела, 15 000 ресторанта и магазини, неизброими възможности за спорт и забавления.

 За честването на 55-годишния юбилей на курорта „Слънчев бряг” АД, стопанисващо инфраструктурата на курорта, е подготвило поредица от инициативи. Началото им ще постави тържествен концерт на 28 май в Летния театър.

Концертът ще върне „лентата назад”, за да припомни ентусиазма на „първите”, ще спомене ветераните, отдали сили да превърнат Слънчев бряг в емблемата на българския туризъм. Дружеството е подготвило специални отличия за изключителен принос в развитието на курортния комплект. Призовете ще връчи изпълнителният директор Златко Димитров.

Участие в концерта в Летен театър – Бургас ще вземат вокална формация „5-те сезона”, трио „Тенорите”, балетът на бургаската опера, а изпълнението на дует „Ритон” ще пусне мост към годините, когато в Слънчев бряг се провеждаше най-мащабното музикално събитие на България – фестивалът „Златният Орфей”.

Концертът „55 години Слънчев бряг” ще започне в 20:00 ч. на 28 май /сряда/. За да бъде настроението наистина празнично, половин част преди началото пред Летния театър ще свири бургаският духов оркестър. Входът ще е свободен.

 Следвайки този линк, ще попаднете на събитието  и във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/662091723874554/