Бургас посреща българските стоматолози

В програмата на 14-я научен конгрес лекции ще изнесат изявени специалисти от чужбина и България

По установена традиция домакин на конгреса на Българския зъболекарски съюз отново ще бъде гр. Бургас. 14-то издание на форума се осъществява с любезната подкрепа на Община Бургас и кмета Димитър Николов. Той ще се проведе от 12 до 15 юни под мотото: „Наука с аромат на море и липи”.

Управителният съвет на БЗС  като основен организатор на събитието ще съчетае в едно както интересна научна програма, обогатяваща професионалното израстване на лекарите по дентална медицина в България, така и богата социална програма, насочена към по-широката общественост.

В научната програма на конгреса лекции ще изнесат осем изявени специалисти от чужбина и шест от България. Информация по различни теми в денталната медицина, обмен на професионални знания между колеги и лектори и срещи между състуденти очакват всички участници в дните на форума.

Традиционно Научният конгрес на БЗС ще бъде съпроводен от голямо Дентално изложение, в което ще участват над 50 фирми. Всички участници ще получат информация за най-новите тенденции и прогресивен опит в областта на денталната медицина.

Неотменна част от събитието е и постерната секция, достъпна за всички участници в рамките на двудневната програма. Желаещите ще имат възможност да разгледат интересни казуси, практически решения и научни разработки в удобно за тях време, в рамките на Конгреса.

Оралните презентации, които набират все по-голям интерес заради разискванията на множество практически случаи, също ще обогатят дните на форума.

Социалната програма ще стартира още на официалното откриване на Конгреса на 12.06.2014 г. в морската градина на открита сцена „Охлюва”. Образователна програма за най-малките и много подаръци, насочени към здравословния начин на живот, ще съпътстват церемонията по откриването.

От 17.30 ч. ще се проведе празник за децата, организиран от УС на БЗС под мотото: „Моята усмивка бяла и голяма грее, пее, радва мама”, с участието на деца от ЦДГ № 2 „Ханс Кристиан Андерсен”.

От 18.00 ч. ще започне тържествената част на откриването с приветствия и специално организирана програма от Община Бургас.