ГЕРБ бележи категорична победа в изборите

Кабинетът „Орешарски” не се нуждае от рокади, а от цялостна подмяна”

„Това, че партията на  ГЕРБ е победителят в тези избори се дължи на всичко, което се направи за града по време на нейното управление”,  анализира резултатите от изборите в община Бургас общинският ръководител на ПП ГЕРБ в община Бургас – Иван Вълков на състоялата се на 2 юни пресконференция.

„Тези избори не се различават от  проведените през 2007 и 2009 г. като брой на гласоподаватели. ГЕРБ бележи категорична победа в община Бургас. Напредъкът в управлението на общината, устойчивостта му и неговата предсказуемост са факторите, които доведоха до поредния ни успех. Друг фактор е, че нашите кметове и общински съветници непрекъснато са в контакт с гражданите, затова им благодаря за положените усилия. Ние винаги сме водили позитивна кампания, въпреки ударите, които получихме от опонентите си. А те преживяха изключително тежка загуба –  гласовете на БСП, АТАКА и ДПС не стигат в Бургас 50% от гласовете на ГЕРБ. Това е червен картон за управляващата коалиция, която повече не би спечелила нищо в града с неадекватната си политика”, допълни той.

На пресконференицията присъстваха депутатите: Димитър Бойчев, Иван Вълков, Ивелина Василева, Снежина Маджарова, Диана Йорданова и д-р Галина Милева. Те обобщиха резултатите от проведените избори на 25 май, които ГЕРБ печели по категоричен начин в област Бургас.

„БСП загуби изборите за европарламент, защото не изпълни поетите си обещания към избирателите, бе мнението на областния коориднатор на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев по време на пресконференцията.  „Нито едно от обещанията на социалистите не беше изпълнено. Обещаха 250 000 работните места, а безработицата е скочила с още 40 000. Автомагистрала „Черно море“ вече дори не се коментира, защото няма пари. Не се говори и за пътя Бургас –  Слънчев бряг, а задръстванията вече в този участък са факт и можем само да се надяваме да няма инциденти с фатален край. Строителството на Северния обход категорично също няма надежда да се случи. Около този приоритетен проект се обединиха всички кметове на областта по време на дебатите за Фонда за растеж. Това е и анализът на резултата, който постигнаха БСП на тези избори. Да не говорим и за отварянето на Зонатата за обществен достъп”, коментира Димитър Бойчев.

„За една година управление – гласоподавателите, които са достатъчно интелигентни, могат да видят разликата и да направят сравнение между управлението на ГЕРБ и БСП – уточни той.

Реалностите за област Бургас са такива: през 2007 г. на евроизборите ГЕРБ има 21,57% срещу 17.51% на БСП, през 2009 г. ГЕРБ печели 20,46% от вота, а БСП – 14,53%. За да стигнем до смазващата разлика тази година – 34,44% за ГЕРБ срещу едва 15,74% за БСП”.Сегашното правителство няма нужда от „ремонт” и смяна на министри, а от сваляне на Пламен Орешарски – категорични са бургаските депутати от ГЕРБ.

„Всичко друго, което се говори, е „топкане на топката” и печелене на време, за да доопоскат бюджета. Според тях през септември или най-късно октомври тази година трябва да се насрочи дата за предсрочни парламентарни избори. По думите Ивелина Василева – кабинетът „Орешарски” не се нуждае от рокади, а от цялостна подмяна, тъй като в него няма експерти, които могат да се справят с управлението на страната. „Трудно може да се открои някои от министрите, нашата оценка за всички е негативна.”, заяви тя.

На въпрос дали управляващата коалиция би била по-стабилна, ако Сергей Станишев се откаже от поста, Димитър Бойчев зави: „Самият аз искам Станишев да остане. Това би довело до борба за надмощие между управляващите. Но смятам, че предсрочните избори не трябва да са обвързани с оставката на Станишев, тъй като от тях зависи стабилността в държавата и са важни за всички нас, защото ние сме тези, които ще останат да живеят в България.

„Искам да благодаря на всички, които гласуваха на ГЕРБ и на всички, които изобщо дадоха своя вот, защото само с висока избирателна активност може да се спре купуването на гласове, завърши пресконференцията общинският лидер”.