ГЕРБ-Несебър: Скандални докладни за заграбване на земя и средства на сесията на 2 юни

На заседанието на Общинския съвет в Несебър днес ще бъдат разгледани скандални докладни записки, които са изцяло против интересите на местните хора. За това алармират от структурата на ГЕРБ в морския град.

В дневния ред под номер 40 има предложение от администрацията за измененние на ПУП-ПРЗ за УПИ- общ. ПИ 51500.506.618 и ПИ 51500.506.391 в квартал 5001 по плана на к.к.к Слънчев Бряг запад. Общата площ на имота е 2434 кв.м. и е с отреждане за пешеходна зона и озеленяване.

ПИ 51500.506.618 е възстановен частен имот и е на площ от 815 кв.м.

Какво реално се крие зад тези цифри?

С въпросната докладна се предлага да се намали общата площ на целия имот, като се запазва площта на частния от 815 кв.м. Според вносителите със заданието се предлага увеличаване на площите за пешеходни алеи от север и юг с оглед запазване възможността удобни пешеходни връзки между двете зони на к.к. Слънчев Бряг (западна и източна), както и придаване към имота – частна собственост останалата част от общинския имот за уформяне на УПИ, даващ възможност за изграждане на курортна сграда съгласно инвестиционните намерения на възложителя.

Възложителят в случая се явява частния собственик който не е споменат поименно в докладната записка.

От ГЕРБ са категорични, че с приемането на този ПУП се унищожава възможността за реализиране на отреденото до момента озеленяване и пешеходна зона, както и реалното обособяване на център в к.к. Слънчев Бряг.

Съответно схемата е първа стъпка към заграбването на общинския имот и построяването на сграда в центъра на комплекса, вмето обособяването на център, каквато е била първоначалната идея.

От ГЕРБ-Несебър настояват за запазване отреждането на имота и обособяване и реализирането му в централен площад на к.к. Слънчев Бряг.

Съществуващата в момента сграда в имота, на бившия ресторант „Палма“, е бракувана от „Слънчев бряг“ АД преди години и до момента е трябвало да бъде съборена заради опасността от саморазрушаване!

ГЕРБ алармират и за докладна записка под номер 29, с която се иска промяна предназначението на имоти общинска мера, пасище в друг вид земеделска земя. Те се намират в местността Юрта Балкана, което е между Слънчев бряг и Свети Влас на обща площ над 5 декара.

Друга скандална точка е под номер 21, касаеща актуализация на капиталовата програма, в която под номер 4 е преизграждане, преустройство, реконструкция и промяна предназначението на сграда на ОБСН (старата община) в обществена сграда Несебър Стар град. Искането е от 850 000 лв. средствата да нараснат до 1 170 000 лв. Разликата е внушителната сума от 320 000 лв. от първоначално предвидените и гласувани средства.