Електрото вече има мултифункционална спортна площадка

„Преди няколко месеца тук имаше стари и амортизирани асфалтови игрища, които съвсем не бяха привлекателни нито за учениците, нито за любителите на спорта, но с изграждането на новата модерна площадка се създадоха отлични условия за футбол, волейбол и лека атлетика“.Това заяви кметът Димитър Николов преди да пререже лентата на новото спортно съоръжение в Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“.

С две демонстрационни срещи беше даден старт на състезанията в новия център.На волейболното игрище премериха сили отборите по волейбол-девойки на Професионалната гимназия по селско стопанство от град Средец, и волейболистките на домакините от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов”. На футболното игрище показаха своите умения сборен отбор на Община Бургас и ПГЕЕ, а техен съперник беше отборът на бургаските футболни легенди.Старт на мача даде председателят на Общински съвет Бургас Костантин Луков.

Реконструкцията и модернизацията на площадката са резултат от дейностите по проект за транс-гранично сътрудничество България – Турция: “Здрав дух в здраво тяло”, който се реализира по приоритетна ос “Устойчиво социално и икономическо развитие”.

Партньори на Професионалната гимназия по електротехника и електроника «Константин Фотинов» са Народна дирекция на просветата – град Едирне, Турция, и Регионален Инспекторат по Образование – Бургас, България.

Реконструираният терен е с площ 7106 m2. На него са изградени: писта за дълъг скок, спортно игрище за футбол с настилка изкуствена трева, 3- лентова лекоатлетическа писта, фитнес уреди (включително за хора с увреждания) и гимнастически успоредки, зона за зрители с 300 седящи места (мобилни платформи), 2 комбинирани игрища по волейбол и баскетбол със специална настилка, светлинно табло за визуализация на резултати и съобщения, енергоспестяващо осветление на игровите зони, система за видеонаблюдение.

Първотомеждународно събитие на модерното съоръжение ще е „Седмица на игрите с топка и лекоатлетически турнир”. То стартира на 20.06.2014г. и също е част от проекта за трансгранично сътрудничество„Здрав дух в здраво тяло”.

По отношение на спортната инфраструктура приоритет на Община Бургас тази и следващата година са училищните площадки. Скоро приключва изграждането на новия спортен корпус на ПМГ/френска гимназия, започва и изграждане на нов физкултурен салон на училище “Княз Борис”.