За първи път Организация на евреите в България „Шалом” връчи специален почетен знак

 За първи път Организация на евреите в България „Шалом” връчи специален почетен знак за изключителен принос в осъществяване на междуетнически и религиозен диалог, борбата срещу проявите на омраза и ксенофобия, популяризиране на историята за спасяване на българските евреи по време на Холокоста и укрепване на вековната дружба между българи и евреи.. Гост на събитието беше Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на държавата Израел в България.

Председателят на ОЕБ „Шалом” Максим Бенвенисти връчи наградите на: Йорданка Фандъкова, кмет на София; УМБАЛ „Александровска” ЕАД; Български Червен кръст; Национален институт „Софийска филхармония”; Бирали Бирали, заместник-главен мюфтия на мюсюлманите в България; Ваня Кастрева, началник на РИО София – град; Георги Кръстев – експерт по междуетнически отношения и национална сигурност; Младен Маринов, заместник-директор на СДВР; Мартин Иванов, секретар на Президента по култура, образование и национална идентичност; Пепа Илиева, главен експерт „Връзки с обществеността“ на ОЕБ „Шалом“; Румен Стоилов, народен представител в 41-то НС; д-р Румяна Христиди, главен асистент в Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”; Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ; Саусан Хасон, заместник-ръководител на Дипломатическата мисия на Държавата Израел в България; Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община.

На предстояща церемония със специалния почетен знак ще бъдат наградени и Мирослав Попов, председател на Съвета по етнически отношения на БСП, съветник на политическия кабинет; Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив; Стефан Шивачев, директор на Историческия музей в Пловдив.