Израелската изпълнителка Лиора Симон пя на „Охлюва” за бургазлии

Една от най-популярните изпълнители на Израел Лиора Симон  се раздаде пред бургаската публика на открита сцена „Охлюва” снощи. Тихата и топла морска вечер стана чудесен фон за концерта на певицата, която сподели, че се влюбва в Бургас. Множеството пя заедно с Лиора, а част от него не издържа на ритмиката и затанцува. Песните, които представи темпераментната изпълнителка, са на основата на традиционния еврейски фолклор. Лиора поднесе някои от тях, като сама си акомпанираше на тарамбука. Най-бурни бяха аплодисментите на „Амен” – песента, с която Лиора представи Израел на Евровизия`95 и която се превърна в своеобразен химн на еврейската общност.

Лиора Симон е в България по покана на Посолството на Държавата Израел у нас. Тя идва в страната ни за втори път, но първото й посещение е било съвсем за кратко. Нейн гид в Бургас бе почетния консул на Израел Орлин Мандов, който с удоволствие изпълняваше ролята и на преводач.

„За първи път пея пред толкова много хора, които не знаят иврит, но все едно разбират за какво се пее в моите песни! Дълбоко съм впечатлена! Щастлива съм, че до хората достигат моите послания за мир и любов! Благодаря за възможността да им подаря себе си чрез музиката!”, сподели Лиора Симон.