И чужденци подкрепят отварянето на Зоната за обществен достъп

Над 7500 подписа събра  гражданската инициатива

Туристи от различни държави подкрепят инициативата за максимално бързо отваряне на Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас.

Най-изумени от ситуацията са хората от круизните кораби, които минават през новата сграда на Морската гара, която е заобиколена от кранове, скрап и мръсотия. На този фон те са извозвани до бариерата с автобуси, където достъпът не е свободен.

„Истината е, че туристите наистина не могат да разберат защо лайнерите спират в промишлена зона. Такова нещо по света не съществува. Много чужденци вече разговарят с нашите доброволци на шатрите, където събираме подписи и дават своята подкрепа. Става ни неудобно да им обясняваме, че заради някаква несъборена тоалетна от порта отказват да отворят Зоната за обществен достъп”, коментира председателят на инициативния комитет Даниела Бонева.

До момента вече са събрани над 7500 подписа. Бургазлии продължават активно да защитават правото си да имат достъп до морето, въпреки че от ръководството на пристанището отказват да довършат проекта за отваряне на Зоната.