Кръгла маса “Бургас: Бизнес възможности за устойчиво регионално развитие”

Американската търговска камара, Посолството на САЩ в България и Община Бургас организират кръгла маса за обсъждане на актуални за града въпроси, свързани с постигане на модерна и устойчива градска среда за по-висок икономически растеж. Тя ще се проведе на 4 юни, сряда, от 14 часа в хотел «България», зала «Компас». Във форума ще участва висшето ръководство на Община Бургас. Събитието ще бъде открито от Питър Литгоу – президент на Американска камара, и Томас Брънс – търговски аташе към посолството на САЩ.

Експерти от различни департаменти на посолството на САЩ ще представят услуги и програми, представляващи интерес за българските компании.

Насърчаването на двустранната търговия и инвестиции между България и САЩ, Бургас през погледа на бизнеса, регионални програми и проекти за изграждане на интелигентни градове, ще бъдат основни теми по време на дискусията.
Целта на събитието е да се превърне в платформа за дискусия между бизнес делегацията от членовете на Американската търговска камара, Община Бургас и представители на бизнеса в региона.

Американската търговска камара в България (AmCham) е основана през 1994 г. като доброволна независима организация, обединяваща американски, български и международни компании с представителства в страната. Камарата издава месечното списание „AmCham Bulgaria Magazine” (AmCham magazine) и от 2013 г. Visit Europe guideVisit Europewww.amcham.bgLike us at LinkedIn

Прилагаме програма на събитието.
Програма

13,30-14,00 ч.  Регистрация

14,00-14,30 ч. Откриване

Даниел Берг, Вицепрезидент, Американска търговска камара в България
Димитър Николов, кмет на община Бургас

Томас Брънс, Търговски аташе, Представителство на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България

14,30 – 15,30 ч. Посолството на САЩ в България: Насърчаване на двустранната търговия и инвестиции

Станислава Димитрова, Представителство на Търговския департамент на САЩ

Робин Брукс, Ръководител икономически отдел към Посолството на САЩ в България

Дебора Кембъл, Генерален консул на САЩ, Посолство на САЩ в България

15,30-16,00 ч. Кафе-пауза

16,00-17,30 ч. Кръгла маса: „Интелигентните градове: Бургас – погледът на бизнеса, възможности и предизвикателства”

Красимир Стойчев, зам.-кмет на община Бургас – Интелигентно управление. Услуги за бизнеса. Регионални програми и проекти.

Милен Райков, Изпълнителен директор – Данъци в Ърнст и Янг България  – Какво търсят инвеститорите?

Даниел Берг, Директор за България, Европейска банка за възстановяване и развитие – Насърчаване на инвестиционния потенциал на региона.

Светлозар Захариев, Мениджър „ГИС решения” ТехноЛогика Пламен Жечев, Мениджър Държавна администрация, Сиско България – Интелигентни градове.

Опитът на местните инвеститори – Добромир Марков, Изпълнителен директор, Мол Мениджмънт БГ
Модератор: Алекс Нестор, Вицепрезидент, Американска търговска камара