Лятна музикална школа „Пиколо“ отваря врати в Бургас

Съвместен проект между „Й. С. Бах – Бургас“ и Община Бургас открива музикална школа за младежи – „Пиколо-оркестър“. Проектът е безплатен и всеки, който желае може да се запише за участие в него.

Школата ще се проведе от 07 юли до 07 август с ежедневни репетиции в сградата на НХК. Те ще се провеждат от 10.00 до 16.00 часа с почивен ден неделя. Краят на музикалната школа ще завърши с концерт на 07 август в Културен център „Морско казино“.

Това е социален проект с музикално-образователни функции, който предвижда деца, независимо от тяхното социално положение, да музицират заедно класическа музика. Проектът цели ангажиране на бургаската младеж през ваканционните месеци с музициране и обогатяването на културната програма на Община Бургас.

Репетициите ще водят доказани музиканти и преподаватели като Аиди Лидия Дуе и д-р Николай Демерджиев – дипломиран преподавател и доктор от Университета по музика и приложни изкуства във Виена.

Записването е от 01 до 21 юни, като всеки желаещ трябва да попълни и подпише формуляр, сканиран и изпратен до Николай Демерджиев на email: nikdemerdjiev@yahoo.com или на тел.: 0898 826 886, 0898 231 796.