Посланикът на Държавата Израел в България Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз посети Бургас

Заместник – областният управител на Бургаска област Евгени Врабчев прие  днес Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз, посланик на Държавата Израел у нас, който е  на посещение в Бургаска област.
На срещата присъстваха почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов и главният секретар на областна администрация в Бургас Севим Неджатиева.
В обстановка на взаимно уважение, приятелство и делови тон представителите на двете страни обсъдиха широките възможности за задълбочаване и развитие на съвместното стопанско, икономическо, туристическо и културно сътрудничество между Бургаска област и определени региони, корпорации и научни институти и звена от България и Държавата Израел. Солидна база за това през изминалите години е ръстът на туристическия поток от Израел към Бургаска област.
Заместник областният управител на Бургаска област Евгени Врабчевочерта големите възможности на нашата област за развитие на сътрудничеството с Държавата Израел в областта на туризма, аграрните технологии, иновации в сферата на компютърните технологии, пречистването на водите, екологията и други важни отрасли, представляващи взаимен интерес. В хода на обсъжданите проблеми бяха посочени конкретните преимущества на Бургас и региона за разширяване на връзките с Държавата Израел, както и предложението от българска страна да се постигне в близко бъдеще побратимяване на Бургаска област с някой от крайморските региони на Държавата Израел.
Негово превъзходителство Шаул Камиса Раз благодари за оказаното му внимание от българска страна и за пълното съдействие на българските власти. Той сподели удовлетворението си от големия интерес на израелския бизнес и особено на крупни туристически фирми и туроператори към региона на Бургас и нашето Черноморие. Посланик Шаул Камиса Раз заяви, че въпреки атентата на летище Бургас интересът към нашето черноморие в Израел не е спаднал, а напротив – расте.  Той подчерта, че очаква в близко бъдеще още по-голям брой израелски туристи да посетят нашите черноморски курорти и да се запознаят с прекрасните условия за отдих, които предоставя България. Евгени Врабчев благодари на посланик Раз за проявения интерес към Бургаска област и като му пожела ползотворна работа за развитие на взаимноизгодното сътрудничество, в знак на уважение му подари Почетния знак на Областния управител на Бургаска област.