Туристи, наградени от немски концерн, избраха Несебър за лятната си ваканция

Германските туристи, които пътуват в качеството си на най-добрите клиенти и дистрибутори на фирмата за каталожна търговия „ОТТО“ (част от концерна OTTO Group с 54 200 служители в 123 филиала в 20 страни по света), през това лято са избрали да посетят Несебър. Подобни пътувания немският концерн организира всяка година до различни дестинации за своя сметка, под формата на награда за добре свършена работа. За гостите се грижат немският  туроператор Hermes Touristik и българският му партньор „Дестинейшън туристик сървисис“.

Групата, наброяваща 100 души, направи обиколка на новия туристически продукт „Духовен път“. Маршрутът, изграден по проект „Вяра в Несебър“,  беше открит неотдавна. Проектът направи възможно реставрирането на църквите „Св. Параскева“ и „Св. Йоан Кръстител“ и околното им пространство, както и пространството около църквата „Св.Спас”.

Германските туристи обходиха целия маршрут, посетиха реставрираните църкви, а на края, за тяхна изненада, попаднаха на специално организиран коктейл в Старата митрополия и се забавляваха под звуците струнен квартет „Мюзик арт“.

Това е първата от общо четири туристически групи с туристи от немския концерн, които ще посетят хилядолетния град. Следващата група ще пристигне идния вторник, а последните две – през септември.

Със своето културно наследство и природни дадености Несебър привлича все повече туристи. Стратегия на общинското ръководство е да популяризира града като дестинация, в която се развива културно-исторически и поклоннически туризъм. Заради стотиците си паметници, градът е в списъка на паметниците на световното културно наследство и вече 30 години достойно носи славата на световна ценност. През последните години Несебър е най-посещаваният морски курорт, което се доказва и от препълнените с туристи улици на Стария град.