Цветелина Бориславова възнамерява да купи още едно пристанище в Бургас

Цветелина Бориславова  – собственик на Инвестиционният фонд  „Си Ес Ай Еф“, възнамерява да закупи  второ инфраструктурно съоръжение в Бургас, което е на дружеството „Черноморски риболов Бургас“, съобщава в. „Преса”.

То се намира в съседство с придобито от Бориславова преди година пристанище на „Фиш порт“ за обработка на товари.

Новата покупка е свързана с придобиване на новоучреденото дружество „Мета фиш”, в което са апортирани терени, сгради и инфраструктура на „Черноморски риболов”. Общата площ на парцелите е 23 декара. Върху тях има помещение за съхранение на риба, оборудвано с хладилни камери, складове, магазин и др. постройки.

Кейовата стена е дълга 125 м, но е плитка (около 4м). Там може да застават около 40 лодки или 4-5 риболовни траулера. Пристанището през последните години се използва главно от риболовните кораби на „Черноморски риболов Бургас“, които не са обект на сделката. Рибарите предпочитат да хвърлят котва в Созопол, както и на прочутото Ченгене скеле, южно от Бургас.

„Черноморски риболов Бургас“ –  е наследник на държавно обединение „Рибна промишленост“, сега е собственост на панамската офшорка „Пеламар груп.

Обещаваща инвестиционна програма е заложена след сделката за обновяването на пристанището на „Фиш порт“, което е с доста по-сериозен капацитет за обработка на товари. Там се разтоварват предимно плодове и строителни материали. Дружеството спечели нови клиенти като „ЛУКОЙЛ Нефтохим“ и „Топаз мел“.

Цветелина Бориславова  е крупен български предприемач, който предпочита да влага парите си в България, създавайки нови работни места.

Преди време стана ясно, че обмисля да вложи 100 млн. евро в туристически комплекс, който ще има и своя винарска изба. Шефката на Българо-американската кредитна банкаобмисля да стане и мажоритарен собственик на „Пампорово“ АД.

Цветелина  Бориславова е български предприемач, основен акционер и председател на Надзорния съвет на „Българско-американска кредитна банка“ АД от 2011 г. Тя навлиза активно в бизнеса през 1992 г. и участва в различни фирми и стопански организации, между които:

 CSIF, „Консорциум каучукова индустрия“- АД, София – член на Съвета на директоритe,  „Ай Ти Пи – България“-ЕООД – собственик и управител; „Интерпрайм тобако“-ООД – съдружник и управител; „ИПОН-2“–ООД – съсобственик (1992); „Сириус-2“-ООД – съсобственик (1992); „Цебра“-ООД – съдружник (1994); „Прахайм“-ООД – Червен бряг – съуправител (1996); „Химтекс“-АД – член на Съвета на директорите (1997).

Споделя, че е „привърженик на езотеричния, духовния подход към парите, усетени през призмата на личното израстване, защото не можем да използваме като възможност за лично израстване нещо, което не сме придобили със собствени усилия и не се отнасяме към него с грижа и любов“.