Бургаският „Приморец” за втори път сред най-добрите SPA в света

Петзвездният гранд отново е удостоен със сертификат „Premium Selection SPA“ от EAWS

Гранд Хотел & Спа „Приморец” запази позициите си в „Премиум лигата“ на Wellness & SPA хотелите в Европа. През юни 2014 г. петзвездният гранд в Бургас за втори път защити “Premium” степен за качество, с което затвърди позициите си в елитното семейство на най-класните от своята категория.

Пет звездното бургаско бижу получи първия сертификат още през 2010 г., месеци след официалното му откриване, благодарение на което България за първи път бе включена като дестинация в каталога на най-добрите Wellness & Spa хотели в света. Отличието се дава само за най-високо качество и стандарт на предлаганите услуги. Гранд хотел и Спа „Приморец” е първият и единствен в страната достигнал етап „Premium Selection SPA“.

Престижният сертификат се присъжда от най-авторитетната оценяваща европейска и световна организация за СПА хотелиерски услуги – Европейския одитен институт за уелнес и спа /EAWS/ със седалище в Бад Вилдунген, Германия. Това е единственият в Европа международен институт за стандартизация и развитие на спа и уелнес центрове. В него работят всепризнати специалисти предимно от Германия, Щвейцария и Австрия. Те притежават т. нар. Публичен печат обвързан със стандартите на TÜV Rheinland.

Оценяването се извършва след анонимно посещение и всеобхватен преглед от специални одитори. Гранд Хотел и Спа „Приморец” е успял да отговори успешно на всички 850 изисквания. Потвърдено е изпълнението на всички критерии за сертифициране – качеството на услугите, ориентираност към гостите, компетентност, качество на храна, съоръжения и услуги, ниво на обслужване на стаи и рецепция и много други.

Специално внимание е отделено на  Спа Център „6th Sense” и предлаганите от него терапии, масажи, уелнис и спа услуги.

За екипа на хотела качеството и отличното обслужване стоят в основата за добрата атмосфера. Целта е да се отговори на високите очаквания на гостите и то на разумни цени. От хотела обясниха, че Гранд Хотел&СПА  „Приморец” принадлежи не само към най-добрите в България, но и заема видно място в „Шампионската Лига“ на европейските хотели.

 За да осигури постигането на поставените цели, екипът на гранда наема международен независим одит със специалисти, натрупали богат опит при сертифициране в рамките на Европа и извън нея. Главният одитор и заместник директор на Европейски институт Хорст Порала заяви, че рядко е срещал сравнително нов хотел, който за кратко време да достигне и утвърди повторно „Premium “ сертификат за качество .