„Включи града“ с концерт на възглавници

„Включи града“ предлага впечатляващи концерти в сегмент „Музика“ за третото си издание. Разпръснати по всички фестивални точки, тази година те ще радват меломаните под открито небе, за да съборят преградите между изкуство и публика.

Знаменитият Концерт на възглавници за деца и родители гостува за първи път в Бургас специално за „Включи града“. Ето защо водач на музикалния ансамбъл ще е Ян Дунев – тромпетист и бургазлия. С него са още Илиян Тиков (тромпет), Михаил Михайлов (валдхорна), Явор Костов (тромбон) и Георги Илиев (туба). Шоуто започва в петък /6 юни/ от 18 часа в градинката до Пантеона, а програмата е подходяща за всички любители на музиката, без ограничение на възрастта.Уникалното на този концерт е не само мястото на провеждане, но и възможността всички да се включат в музикалната програма с наличните у дома дайрета, маракаси, кастанети и други перкусии. За тези, които не разполагат с подобни, час преди концерта – от 17 часа, ще се проведе специална Работилница. Това е възможност родители и деца заедно да изработят най-красивите и звучни ръчно направени инструменти, с които публиката да участва в програмата заедно с музикантите.

Разбира се, запазена марка на „Включи града“ остават заключителните спектакли в третия – последен ден от фестивала. Тази година музикалното напрежение при Пантеона в Морската градина отново ще е високо, а посланик на доброто настроение ще бъде един от най-обичаните български музиканти – Дичо. Заедно с „Горещ пясък“ в неделя /8 юни/ от 19 часа, певецът ще накара публиката да се потопи изцяло в магията на хубавата музика. За да подготви феновете за музикалното шоу, от 18 часа бургаската банда „Шантаж“ и група „Авалон“ ще демонстрират своя талант.

* Запознайте се с пълната програма на фестивала тук:

http://www.vkluchigrada.com/bg/programa_days