5000 души вече се разписаха за свободен достъп до бургаския порт

Над 5000 души вече са заявили своето „да” в подписката за отваряне на Зоната за обществен достъп за граждани към „Пристанище Бургас”. Това съобщиха от местната гражданска инициатива, чиито доброволци и в момента събират подписи на три пункта в града – до Часовника, до „Бункера” на крайбрежната алея и до „Гъбката” на входа на Морската градина на Бургас.

„Идеята се подкрепя от хора на различна възраст. И млади, и по-възрастни категорично заявяват желанието си гражданите да могат да се разхождат край пристанището и да пътуват до остров Света Анастасия без да бъдат проверявани като терористи. При нас се спират и хора от други градове. Като им обясним, че има готов проект за отделяне на пешеходна зона от търговското пристанище и имаме изградена прекрасна Морска гара те просто не вярват, че всичко това стои под ключ и не се използва”, коментира председателят на Инициативния комитет Даниела Бонева.

„Надяваме се от ръководството на държавното пристанище да проявят разум и да се съобразят с искането на своите съграждани”, казва още Бонева.