Бургаски математици с отличия от Република Корея

С бронзов медал от международното състезание по математика в Република Корея се завърна Мартина Димитрова, която наесен ще бъде седмокласничка в ПМГ „Акад. Никола Обрешков”. Мартина е едно от четирите деца, за които Общинския съвет на Бургас гласува сумата от 3200 лв., с което подпомогна участието на талантливите ученици в състезанието.

Инициативата за докладната записка беше на общинския съветник от ГЕРБ София Иванова и беше подкрепена от всичките й колеги от различните политически групи.

На състезанието с отличен резултат се представи и Петър Чонгов, който завърши четвърти, въпреки че жребият е изпратил бургаските деца в най-тежката група.

Българските ученици премериха сили с техни връстници от 31 държави.

Медалистката Мартина Димитрова сега се подготвя да защити титлата си от миналата година в Републиканския шампионат по водно спасяване.

„Успехите на децата на Бургас обединяват всички представители в местния парламент. Тези ученици са нашата гордост и вярвам, че Общинският съвет като институция ще продължи да подпомага талантливите ни наследници”, коментира София Иванова.