Бургас е домакин на информационно изложение на Европейската Комисия

Бургас ще бъде домакин на информационно изложение на Европейската Комисия на 25 и 26 юли. На алеята към терасата на Културен център „Морско казино” в Морската градина ще бъдат разположени  информационни щандове, където от 17 до 21 часа граждани и гости на града  ще могат да получат отговори на въпроси, свързани с европейските политики и дейностите на Европейския съюз. Ще се провеждат и редица интерактивни игри, които ще изпитат познанията на посетителите за Европа. За отличилите се са подготвени много награди.

Турнето е организирано от Представителството на Европейската комисия в България, със съдействието на Община Бургас и медийното партньорство на радио MIXX. Събитието е част от информационното турне „Моите права в Европа“ на Представителството на Европейската комисия в България и в него ще вземат участие представители на Център за развитие на човешките ресурси, Комисия за защита на потребителите, Европейски потребителски център, Творческа Европа и Европа за гражданите, както и Младежки екип Европа.

Освен редовните елементи, като презентации, игри с награди и различни анимации в рамките на информационната тента, за спортните запалянковци на 26 юли от 9 часа на Централен плаж е предвидено и провеждане на турнир по плажен футбол за наградите на Представителството на Европейската комисия в България.

Всеки, който желае може да се включи. Записването става  на: office@radiomixx.net или чрез телефон 056 824 844.

Отборите са 6. Всеки отбор е съставен от 5 + 1 играчи, 2 групи по 3 отбора, може да участват и жени, като головете, отбелязани от тях се броят за два. Безапелационните победители ще спечелят награда.

Повече информация за програмата в Бургас можете да получите на:www.bgbeach.info/news.aspx, а по конкретни теми нa http://ec.europa.eu/youthonthemove/.