Вива клиник с проект за медици

Проектът „Вива клиник на път“ беше представен на пресконференция в Бургас. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

В рамките на проекта се осигуряват средства за горивото на служебните автомобили на „Медико-дентален център Вива“ ООД, които транспортират служителите на здравното заведение от домовете им до работното място. Клиниката се намира в к.к. Слънчев бряг – Запад, а в нея работят 43-ма служители.

За разлика от повечето здравни заведения по курортите, „Вива клиник” работи целогодишно. Клиниката обслужва пациенти от целия регион, от Слънчев бряг до Обзор, а през активния туристически сезон през здравното заведение преминават хиляди летовници. Голяма част от здравните работници са от Бургас, Несебър и Поморие.

 „По този начин ние скъсяваме времето за придвижване на нашите служители от дома до работното им място. Проектът е важен, защото в региона има дефицит на медицински специалисти и се налага те да бъдат транспортирани от други градове. При нас е единственият рентген в региона, който работи по договор със Здравната каса. Във „Вива клиник” работи и единственият офтамолог в радиус от десетки километри. Разполагаме с кардиолог, гинеколог, уролог. Убедени сме, че по този начин ще подобрим и нивото на здравеопазването, защото осигуряваме за нашите пациенти този тип специалисти”, коментира управителят на здравното заведение д-р Станко Чобанов.

Продължителността на проекта е 1 година, а общата стойност възлиза на 72 792 лв. Целта е да се насърчи мобилността в областта на здравеопазването на територията на Област Бургас. След приключването на проекта, ръководството на „Вива клиник” ще продължи да осигурява безплатен транспорт за своите служители, допълни д-р Станко Чобанов.

Проектът се осъществявапо Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, за изпълнение на проект BG051PO001-2.2.03 – „На път”.