Всяко новородено дете в Бургас – със собствено дръвче

Всяко новородено дете в Бургас може има свое засадено дръвче, носещо името му. За целта в града трябва да се обособят нови зелени площи, където родителите ще отбелязват раждането на децата си като засадят дръвче. Дръвчето и табелата с името на детето ще бъдат подарък от общината.

Докладна с нестандартната и първа по рода си идея са входирали в Общинския съвет Галя Василева, Антон Берданков и Георги Кузманов – общински съветници от ГЕРБ. Инициативата си те наричат „Зелено начало за нов живот”. От тази възможност ще могат да се възползват деца, родени след 2015-та г. Предвижда се в бюджета за 2015 г. да бъде заложена сумата от 20 000 лв. за старт на проекта. Ако докладната бъде одобрена на предстоящата сесия, кметът на община Бургас ще бъде упълномощен от Общинския съвет да определи подходяща територия за реализиране на инициативата и да предприеме необходимите действия за правилно и законосъобразно изпълнение на решението.

Според съветниците от ГЕРБ реализацията на идеята им ще даде възможност на жителите на Бургас и администрацията заедно да се включат в процеса на обогатяване на зелените площи в града.