Въвежда се временно ограничение на тировете през празничните дни

Агенция „Пътна инфраструктура” съобщи, че се допълва въведената временна организация за движение на превозните средства над 12 тона по участъци от републиканската пътна мрежа в празничните дни и в активния туристически сезон – до 15 септември 2014 г.

Въведеното ограничение ще е валидно за всички автомагистрали и за точно определени пътища от първокласната и второкласната пътна мрежа. Целта е по-висока пътна безопасност при засиления трафик в този период.

Организацията в движението на МПС над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, е следната:

За периода до 15 септември за ден петък е от 18:00 ч. до 21:00 ч., а за неделя – от 14:00 ч. до 20:00 ч.

Целогодишно при официални празници ще се ограничава движението в последния работен ден преди празника – от 18:00 ч. до 21:00 ч., и в последния почивен празничен ден – от 14:00 ч. до 20:00 ч.

Временната организация на движението за бургаски окръг е за:
път I-9 Бургас – Малко Търново;
Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).  Временната организация на движението се отнася за всички периоди, в които има повече от един почивен или празничен ден.