Георги Калоянчев ще ни посреща пред Летния театър в Бургас

Мащабна общоградска инициатива за изграждане на скулптура на любимия на няколко поколения българи актьор – бургазлията Георги Калоянчев стартира официално днес, 21 юли, с прожектиране на филм с негово участие на „Открита сцена Охлюва“ от 20.30 часа.

Инициативата е съвместна на Община Бургас, Обществен дарителски фонд – област Бургас и Дружество на художниците Бургас, и включилите се в последствие местни културни институции – Държавна опера Бургас, ДТ „Адриана Будевска”, Бургаската художествена галерия, и клубовете – Лайънс клуб Виа Понтика Бургас, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургаси други неправителствени организации.

Участващите в реализацията на този проект се обединиха „С любов за Бургас“ да бъде символичното име на тази обща инициатива. Идеята на организаторите е тяхната съвместна дейност и добро партньорство да продължи и за в бъдеще за реализацията на други значими общоградски инициативи.

Община Бургас вече е определила място на скулптурата – пред Летния театър в Морската градина на града. Височината й ще бъде в реалния ръст на актьора. В Бургаската художествена галерия е изложена малка статуетка, показваща как ще изглежда голямата скулптура. Георги Калоянчев е изобразен в костюм и с театрална маска в едната си ръка, която току-що е свалил от лицето си и в поклон пред любимата си публика след поредното представление.

За автор на проекта е избран друг велик български творец, чиито творби са символ на творческия гений – Георги Чапкънов – Чапа.

За реализацията на проекта са нужни около 80-90 хил. лева. Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи – музикални концерти, театрални постановки, благотврителени спортни турнири.

Дарение може да направи всеки, който пожелае да помогне тази кауза да се превърне в реалност, като се включи в инициативите, дари средства към откритата банкова сметка или в специалните дарителски кутии.

Дарителска сметка:BG65FINV91501316228913.

Програма на кампанията „ С любов за Бургас” – „Обединени за Калоянчев“

21.07. 2014 час: 20.30 „Открита сцена Охлюва” прожектиране на филм с участието на          Георги Калоянчев

29. 07.2014 г.: Благотворителен плажен волейболен турнир централен плаж Бургас

30. 07.2014 г.: Благотворителен плажен волейболен турнир централен плаж Бургас

07. 08.2014 г.: Благотворителен Концерт “ Фолклор“ – ОП „Летен театър“ Бургас

30.08. 2014 г.: Благотворителен Концерт – ОП „Летен театър“ Бургас.