ГЕРБ-Малко Търново с дарение за социален център

Структурата на ГЕРБ-Малко Търново дари средства от партийната субсидия на Център за обществена подкрепа за деца и семейства „Цветница”. Те са предназначени за ушиване на детски народни носии за фолклорна група „Омайниче” към социалното заведение.

„Проведохме разговори с ръководството на Центъра и разбрахме за нуждата от финансова помощ. Децата от групата са много талантливи, имат редица изяви не само в община Малко Търново. В момента те се подготвят за участие в Празниците на Малко Търново от 25 до 31 август”, сподели общинският координатор Александър Андонов. Той се срещна с ръководителя на Центъра за обществена подкрепа Мария Демиева, за да й връчи лично дарението.

Социалното заведение се посещава от деца в риск, между 5 и 14 години. За тях се грижи екип от квалифицирани специалисти – педагог, арт терапевт, които  се стремят към изграждането на благоприятна семейна среда и лична социална реализация. Освен тях, в заниманията на децата се включват много доброволци и родители от община Малко Търново.