Демонстрираха иновативна настилка на еко алея в Бургас

Нова еко алея в ж. к. „Лазур“ бе официално открита днес /3 юли/. Тя е минава покрай ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ и влиза в Парк „Езеро“. Алеята е изградена от Община Бургас с иновативния материалi.idroDRAIN, който е дарение от фирма „Девня Цимент“.
Иновативната настилка покрива площ от 624 кв. м., а началото й е при жп-прелеза на стадион „Лазур“, където днес бе откриването на новото съоръжение.
На събитието присъстваха зам.-кметът по „Устройство на територията и строителството“ Костадин Марков, председателят на Общински съвет Бургас – Костантин Луков, Чанка Коралска – директор на Дирекция „Строителство“, изпълнителният директор на „Девня Цимент“ – Серж Шмид и Клаудио Де Алберти – търговски директор на „Девня Цимент“.
„Изключително съм впечатлен от иновативния материал i.idroDRAINи вярвам, че изграждането на тази алея е само началото, а партньорството между Община Бургас и „Девня Цимент“ няма да спре до тук“, каза зам.-кметът Костадин Марков при откриването. „Община Бургас има дългосрочна и ясна визия за своето развитие, което прави града изключително привлекателен и подходящ за инвестиции във всички сфери“, сподели г-н Серж Шмид и допълни, че за него е удоволствие новосъздадената алея да се намира именно в Бургас, който за него е най-успешният и същевременно красив град в България.
След официалното откриване последва серия от демонстрации на иновативния строителен материал i.idroDRAIN, които показаха изключителния дренажен капацитет на настилката. Импровизиран дъжд показа невъзможността за образуване на локви и неравности, а велосипедисти имаха възможност да се уверят в комфорта и качеството на новата алея.