До седмица пускат трафика по „Янко Комитов” към „Струга”

Завърши изграждането  на един от най-крупните и обществено значими инфраструктурни проекти в Бургас –  продължението на ул. „Янко Комитов“ от ул. „Янко Маджаров“ към ул. „Струга“, по-известен като пробив на ул. „Струга“.

Това е една милионна местна инвестиция, благодарение на която до седмица ще бъде отворена главна пътна артерия, свързваща к-с „Славейков” с центъра на Бургас и съкращаваща пътя към южното Черноморие.

Реализацията на този проект има за цел да се облекчи трафика на кръстовището при МБАЛ – Бургас, което е изключително натоварено, тъй като през него минават всички автомобили от комплексите „Зорница“, „Изгрев“ и „Славейков и да бъде скъсен и улеснен пътят на хилядите бургазлии, работещи в бизнес зоната на к-с Славейков. С построяването на този пробив ще се улесни и достъпът до центъра за обществено обслужване и атракции, в който се превърна бившата промишлена зона „Север“ с построяването на Мall Galleria, осигурил голяма част от инвестицията.

Новата пътна артерия е четирилентова със светофарна уредба на кръстовището между ул. „Янко Комитов“ и ул.“Струга“, както и  велоалея и пешеходна зона. Това е една съвременна улица с достъпна среда за хора с увреждания.

Проектът е на обща стойност 4.5 млн. и е осъществен с финансовата помощ на всички инвеститори в търговската зона. Той е преработен така, че да задоволи изискванията им, като им осигури подходи и връзки с търговските обекти.
”Има само дребни довършителни работи по осветлението на отсечката и до седмица тя ще бъде напълно довършена”, каза зам.кметът по устройство на територия и строителство Костадин Марков.