Завързаха нови хамаци в Морската

От днес бургазлии отново могат да се радват на комфортна сенчеста почивка в Морската градина.

Под звуците на барабаните на Рафи днес преди обед бяха възстановени откраднатите преди две седмици хамаци от района между Графичната база и параклиса „Свети Георги“. Новите девет хамака са също толкова колоритни колкото старите, а от тяхното удобство се възползваха веднага малките гости от Русия. За разлика от предните обаче, за по-голяма сигурност и предпазване от нови кражби тези са защитени с дебела мрежа.

Припомняме, че в края на месец май бяха изградени два къта за отдих – един в парк „Езеро“, където могат да се ползват маси за тенис, табла и шах, а  другият – в Морската градина, където именно бяха поставени хамаците. За съжаление, люлеещите се легла останаха по местата си едва две седмици, тъй като бяха откраднати. За радост на гостите и жителите на града Община Бургас не се отказа от идеята си и ги постави отново. Надяваме се този път никой да не наруши идилията в Морската градина.

Междувременно жители съобщиха, че хамаците, поставени в средата на юни в парк „Славейков” също не са били защитени от недоброжелатели и на Джулая са осъмнали раздрани.