За първи път в Бургас – Фестивал на виното

Жителите на Бургас и неговите гости ще бъдат приятно изненадани от възможността да дегустират най-новото от продукцията на водещи български производители и вносители на вино от 31 юли до 3 август в Морско казино – Бургас.

Винарни и винарски изби като Едоардо Миролио, Изба Карабунар, Винарска изба Мараш, Шато Бургозоне, Винарна Братанови, Стримон – Левуново, Мидалидаре Естейт, Винпром Пещера, Изба Съединение, Тера Тангра, Дивес Естейт, Винарна Даробас, Вила Юситна, Шато Копса, Черноморско злато, Винарска изба Марян  и други ще пълнят чашите и душите на гостите на Фестивала и ще демонстрират изключителните качества на вината родно производство.

„Нашите вина са на високо ниво. Избите произвеждат по-малки количества, но със специфични качества, характерни за отделните региони, категоричен е Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

В това ще се убедят и посетителите на Фестивала, които ще имат възможност да дегустират наградени продукти от Международни конкурси за вина и спиртни напитки. Ценители на хубавите вина ще могат да се убедят в безспорните качества на различните марки и видове вина на всекидневните дегустации на Фестивала. Участниците ще представят и актуалните в последните години и безспорен хит – биовина.

Българските винопроизводители ще премерят сили и с вносни аржентински и австралийски вина, които имат дългогодишни традиции в производството на напитките с контролирано наименование за произход.

Своите оценки за качествата на различните видове и марки вина ще дават посетителите на „сляпа дегустация“ в рамките на конкурса „Продукт на потребителя“ – част от програмата на Фестивала. Победителите ще бъдат обявени след приключването на конкурса.