Кметът на Бургас недоволен от ремонта на надлез „Владимир Павлов“

Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати днес поредно писмо до държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ в което отново алармира за некачествения ремонт на надлез „Владимир Павлов“.

Само за три години, откакто бе изцяло ремонтиран, настилката на моста дава периодични дефекти, което създава риск за безопасността на движението. Агенцията вече няколко пъти изпраща в пик сезона ремонтни екипи, които извършват кърпежи, но те са с краткотраен ефект и създават предпоставки за катастрофи.

Надлезът е част от държавната инфраструктура и за поддръжката му отговаря АПИ, която е избрала и фирмата – изпълнител на ремонта.

В Община Бургас има десетки жалби на граждани за извършващите се в пика на летния сезон с огромен автомобилен трафик ремонти, които освен, че блокират движението са изключително неефективни. Във вторник там отново се случи тежка катастрофа с ранена жена.

В писмото до АПИ Николов настоява, държавата да изпрати комисия в най-кратки срокове, която да извърши конструктивен оглед, както и лабораторни изследвания на качеството на асфалта и фугите, и да предложи спешен план за трайно решение на проблема. Община Бургас ще съдейства на АПИ да потърси съдебна отговорност от фирмата- изпълнител, тъй като до момента в ремонта на надлеза са изсипани над 2 600 000 държавни средства.