Сдружение Burgas Paragliding Club провежда международно състезание по парапланеризъм

На 26-ти юли /събота/ сдружение Burgas Paragliding Club ще проведе международно състезание по парапланеризъм, целно кацане „Бургас 2014“. Събитието, което е част от национална лига по целно кацане, ще се проведе на територията на морската градина и северният плаж в Бургас.

Атрактивното мероприятие се провежда за втора година с изключителното съдействие на Обшина Бургас и Българският Национален Аероклуб /БНАК/, като тази година е включено в спортните календари и на двете институции. Този път организаторите са се погрижили за едно по-мащабно, по-интересно и много по-зрелищно събитие.

„Миналата година състезанието беше изключително успешно и се радваме, че вече го превръщаме в една хубава традиция, която ще продължи и занапред. Наградният фонд тази година е 1700 лева. Работим също и върху доста други материални награди и очакваме да има сериозен интерес не само заради наградата, а и заради това, че може да се лети едновременно в градски условия и над плажа. Състезанията по целно кацане са доста по-интересни от тези в другите категории, защото при тях всеки участник трябва да излети и кацне по 5-6 пъти, при което той винаги е на сравнително ниска височина и хората могат да ги снимат, гледат и даже да помахат, докато пилотите захождат към целта. Тази година очакваме между 40 и 50 участника, което ще бъде доста интересно за всички – пилоти и наблюдаващи“, сподели директорът на състезанието Никола Тодоров.

Сдружението Burgas Paragliding Club е създадено прeз 2013-та година, като се занимава осново с обучителни курсове, тандемни полети, организиране на състезания и рекламни полети, свързани с атрактивния спорт. Организаторите обещават много изненади и приятно настроение на тазгодишната надпревара и канят всички гости и жители на града да се уверят в това с очите си.