Съветници от ГЕРБ видяха на място, че не се работи за вход до Морска гара

Ще входират нова докладна, ако първата копка е бутафорна

Ръководството на Пристанище Бургас не е започнало действия по отваряне на вход за свободен достъп до Морската гара, въпреки че директорът на порта Николай Тишев пое публичен ангажимент действията да започнат от днес. Това показа проверка на общинските съветници от ГЕРБ, които отидоха в края на деня, за да видят започнала ли е работата до паркинга на Старата Фрегата. Гласуваното решение в залата на местния парламент беше за пробив точно там, където в момента има стена и растителност.

Отварянето на пристанището няма да попречи на експлоатационната дейност, която се извършва, но въпреки това работа по отваряне на вход не е предприета.

„Наслушали сме се на обещания от БСП, които никога не стават факт. В случая обаче няма да оставим това да се случи. От години се работи бургазлии и туристите да имат възможност за достъп до най-хубавата част на града. Построи се една от най-стилните Морски гари в Европа и нямаме намерение тя да се гледа само на картинка от съгражданите ни. Ако не се работи по отварянето на порта, този път ние от групата на ГЕРБ ще входираме докладна записка, която да реши казуса. Разбрахме за някаква първа копка в петък, но да не забравяме, че т.нар. Детелина на входа за „Меден рудник” имаше три първи копки при червени правителства, но реалната работа я свърши ГЕРБ”, коментира водачът на общинските съветници от ГЕРБ Димитър Людиев.