Тридневен джаз фест води в Бургас трио от Ню Йорк

Тридневен джаз фест на площад «Атанас Сиреков» ще бъде поредният подарък на Община Бургас към любителите на този музикален жанр.  Граждани и гости на Бургас ще се срещнат с талантливите „The Golden Project“, „Soulization vs Fingertone“ и триото от Ню Йорк „Sound Underground“. Групите ще се представят в три поредни дни – 29, 30 и 31 юли – на сцена пред сградата на общината. Концертът ще е безплатен за публиката, а за нейно удобство на площада ще бъдат наредени столове.

Началото на поредицата стилни концерти ще сложат музикантите от «The Golden Project”. Златните момчета са подготвили изцяло авторска програма. Групата е вече позната на музикалната сцена и впечатлява със специалния си подход към всяка тема и с емоцията, с която подплатява музиката си.

Специално за бургаската публика ще бъде представен нов проект, обединяващ красотата на изобразителното изкуство и магията на музиката в едно. Арт инициативата е колаборация между известния художник Дончо Дончев и музикантите от The Golden Project. Димитър Льолев – саксофон, Мартин Ташев – тромпет, Тони Златанов – вокал и пиано, Емил Пехливанов – барабани и Димитър Карамфилов – бас, ви очакват на 29 юли от 20 часа на открита сцена пред Община Бургас. Тогава джаз формацията ще представи дебютния си албум „SEVEN SENSE” с уникална арт промоция, зареждайки ви с емоция и настроение.

На 30 юни, отново от 20 часа, на емоционално музикално пътешествие ще ни поведат музикантите Филип Александров и Васил Вутев. Проектът им «Soulization vs Fingertone” е нещо съвсем ново за публиката. В него музикантите свирят на барабани, клавири, тромпет и различни електронни инструменти. Стилът им се определя като модерен фънк и соул с хип хоп влияния.

На 31 юли на познатата вече сцена точно в осем вечерта ще ви очаква джаз трио, дошло от родината на тази музика – Америка. Jonah Udall – китара, David Leon – саксофон и Alec Aldred – тромпет, подготвят лирична и мелодична експлозия от хубава музика. Почитателите на трито зад граница ги определя като истински аристократи в музикално отношение, надраснали възрастта си, които подхождат с особено отношение и професионализъм към джаза.