Улица „Мара Гидик” става тупикова

Бургаската ул. „Мара Гидик“, която пресича пешеходната зона от подлеза на Операта до ОУ „Св.Св. Кирил и Методи“ става тупикова. Пропускането на автомобилите ще се случва от ул. Сливница до ул. „Васил Априлов“ и от бул. Ботева по ул. Апостол Карамитев до ул. Васил Априлов. Това нововъведение прави ул. „Васил Априлов“ изцяло пешеходна зона със забранен достъп на автомобили, съобщиха от Община Бургас.

За опасността тази улица да влезе в черните хроники алармираха съветниците от БСП миналия месец, предприемайки инициативата: „Да спрем убийствата на пешеходците”. Те излязоха с предложение – зоната, в която се срещат пешеходците, вървящи към подлеза на Операта или идващи от него към улица „Александровска”, да бъде обозначена като пешеходна.

Съветниците на БСП настояваха на невралгични точки по улиците на Бургас да се поставят пешеходни пътеки и знаци, които да предупреждават шофьорите.

С взетите своевременно мерки на Общината се обезопасява пресичането на пешеходците, особено през летните месеци, когато градът е пълен с почиващи и гости на града.