Фондация „Кроношпан” осигурява стипендия за Babson College

През септември вицепрезидентът на престижния колеж ще представи пред бургаските ученици учебното заведение

Няколко хиляди български ученици, които ще завършат средното си образование през 2015 год, имат шанс да се борят за възможността да получат стипенцията на фондация „Кроношпан” за обучение в американския Babson College.

Намиращото се до Бостън в щата Масачузетс учебно заведение е обявено за едно от най-добрите в света училища за предприемачи и е класирано в топ 20 на образователните институции в сферата на икономиката за 15 поредни години в САЩ.

От „Кроношпан” вече представиха пред 40 български училища в цялата страна подробности за „наградата”, която може да получи един български ученик. Той може да е и възпитаник на Английската или математическата гимназия в Бургас.

Българските абитуриенти ще се борят с връстниците си от Унгария и Словакия  за правото да станат стипендианти на фондация „Кроношпан”.

Избраният ще се обучава четири години в престижния колеж, а разходите по образованието му на стойност 500 000 долара, ще бъдат поети от фондацията.

От „Бабсън Колидж” определят себе си като учебно заведение, чиято мисия е да възпитава и обучава лидери, които да развиват икономиката на света.

През миналата година в него са започнали образованието си 489 младежи от 6068 кандидати от цял свят.

На 25 септември в Бургас ще пристигне вицепрезидентът на престижния колеж, за да представи лично пред българските кандидати учебното заведение.

До момента фондация „Кроншпан” е поела образованието на двама румънски студенти и една тяхна колежка от Беларус. Те вече учат в САЩ.

Шансове ще имат онези ученици, които знаят английски език перфектно, имат висок успех, изключително са мотивирани и креативни, притежават лидерски качества и са ангажирани с различни обществени каузи.

Ние не делим училищата на елитни и на неелитни. Възможност за наградата на нашата фондация има всеки български ученик, който покрие изискванията на американските ни партньори – коментира изпълнителният директор на „Кроношпан България” Николай Банков.

Г-н Банков уточни, че изборът на победителя за новата учебна година ще бъде направен изцяло от ръководството на Babson College.

Селекцията и подборът на кандидатите ще бъде по документи. Всеки от тях ще трябва да напише и презентация под формата на есе.

Фондация „Кроношпан” ще заплати и изпитите по САТ и ТОЙФЕЛ на одобрените кандидати.