Шведска фондация представя благотворителен проект в Бургас

Шведската фондация Reach for Change за подкрепа на социални предприемачи в неправителствения сектор представя програмата си  „ПРОМЯНАТА“ в Бургас.

В рамките на осъществяване на този благотворителен проект “Reach for Change” в партньорство с компанията “Нова Броудкастинг Груп” организира отворен конкурс за социални предприемачи, предлагащи иновативни социални идеи в ранен етап на реализация с цел да се подобри животът на децата и юношите в България.

Конкурсът е отворен за всички физически лица и неправителствени организации, които притежават иновативна идея, ентусиазъм, предприемачески дух и силна мотивация, за да реализират ПРОМЯНАТА за българските деца.

Победителят в конкурса на “ПРОМЯНАТА” ще получи не само публичност и обществено внимание, но ще си спечели място и в т.н. Инкубатор на фондация “Reach for Change”. Той включва финансова подкрепа (в размер на 30 000 лв.), професионални съвети и насоки, както и нужното медийно отразяване, за да може да развие плановете си и да постигне възможно най-голямо положително въздействие върху живота на децата.

Освен основния победител още 4 други социални предприемачи ще получат сумата от 7 500 лв. и също ще се възползват от възможностите за медийно популяризиране, бизнес менторство и контакти в международната мрежа на Reach for Change.

Reach for Change работи за създаването на един по-добър свят за децата и за провеждането на инициативи в подкрепа и защита на техните права. Организацията е създадена през 2010 г. в Швеция и е част от корпорацията Kinnevik. Дейността й расте с всяка изминала година, като вече има представителства в 8 държави от Европа, Азия и Африка. Reach for Change вярва, че правата на децата трябва да бъдат спазвани и уважавани от всички и именно социалното предприемачество има способността да създаде трайни и системни промени в живота на нуждаещите се.

Представянето на „ПРОМЯНАТА“ в Бургас ще направи Юрий Вълковски, мениджър наReach for Change за България.Това ще стане на 24 юли 2014 г. от 16 ч. в малката зала на Областна администрация Бургас.

Повече информация за конкурса, процеса на оценяване и критериите за избор на победителя може да намерите на адрес: http://novatv.bg/gamechangers