Явор Цанев представя списание “Дракус” в Бургас

Един от най-интересните съвременни писатели – Явор Цанев ще гостува на литературен Бургас. Той ще представи две от книгите си, както и издаваното от него  списание „Дракус”.

Явор Цанев е роден на 13.10.1971 г. в Русе. Дарбата, която носи в себе си развива в Колеж по библиотечно дело — София и Великотърновски Университет “Св. св. Кирил и Методий”, където следва „Библиотечно-информационни дейности” и „Медии и реклама”. В продължение на 13 години работи в русенската библиотека, след което основава своето издателство „Gaiana book&art studio”. От 2012 г. издава периодичното издание за фантастика, фентъзи, крими и разкази на ужаса “Дракус”.

Автор е на книгите “Траурни кристали” — стихове (1994); “Избраникът” — разкази (1996); “Икон” — стихове (1999); “Необходими ангели” — стихове (2009); “Четиристишия” — стихове, букарт миниатюра (2009), „Странноприемницата” – разкази (2013), „Вино за мъртвите” – разкази (2013). „Слънчогледите“ – разкази (2014).

В Бургас Явор Цанев ще представи книгите си „Странноприемницата” и „Вино за мъртвите”, както и дейността на издателство Gaiana book&art studio и списание „Дракус”. В списанието, което излиза четири пъти в годината,  има специална рубрика за млади творци под 18 години, както и преводи на чуждестранни автори. Организира конкурси с поощрителни награди за отличените автори. В момента тече конкурс за разказ, вдъхновен от Стивън Кинг, като отличените разкази ще бъдат издадени в отделен сборник в края на годината. Издателят ще разясни  в Бургас подробности за конкурса.

Срещата с Явор Цанев ще започне от 18 часа на 6 август в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”.