Приморско става столица на танца за трети път

Фестивалът „В магията на танца и морето”започва на 4 юли

 Отворен фестивал на съвременни стилове „В магията на танца и морето” започва в Приморско. Той ще започне на 4.07 /петък/ от 17 часа на лятната естрада в морския град. Атрактивния форум се организира от община Приморско, Българска спортна танцова федерация и танцов клуб “Sunshines”.

В продължение на три дни танцьори от цялата страна ще демонстрират своето изкуство в общо 10 стила – класически и характерен танц, танцово шоу, хип-хоп, етно и латино шоу, джазов и модерен танц, акроджим, минипродукция и продукция. Всяко изпълнение ще бъде проследено и оценено от компетентно жури с председател Дорина Инджова – Международен съдия на Българска спортна танцова федерация, а най-добрите ще получат купи, медали и дипломи. Участниците ще се състезават и за „Купата на кмета” на Приморско.

Фестивалът „В магията на танца и морето” се провежда от 2012 година. Той вече е утвърдено събитие в културния календар на община Приморско и привлекателно предизвикателство пред танцовите клубове у нас и зад граница. Третото му издание обещава много красиви емоции както за участници, така и за публика.